Overblog
Edit post Follow this blog Administration + Create my blog

Arī cilvēkiem, kas dzīvo vieni, vai studentiem ir iespējams ietaupīt un iekrāt. Zemāk mēs apskatīsim pāris lietas, ko Jūs varat darīt, lai palīdzētu savam budžetam.

Viena no pirmajām lietām, ko Jūs varat darīt, ir izmest kredītkarti, ja Jūs tādu lietojat. Izmantojiet tikai debetkarti saviem izdevumiem (rēķiniem). Pēc algas, uzreiz nomaksājiet visus iespējamos rēķinus, lai zinātu, cik Jūs varat tērēt savām vajadzībām.

Kad Jūsu ikmēneša izdevumi ir apmaksāti, Jums ir jāatliek nauda dažādām citām lietām, piemēram, veļas mazgātavai, e-talonam vai degvielai. Atskaitiet to no pāri palikušās summas un atlieciet to kaut kur drošā vietā.

Nākamā lieta, kas Jums ir jāizveido, ir Jūsu pārtikas budžets. Šī ir joma, kur Jūs varat daudz ietaupīt.

Cilvēki, kas dzīvo vieni, neēd daudz vai tiem nav nepieciešams daudz, lai izdzīvotu, bet Jūs varat ēst labi un pat ēst restorānos, ja Jūs vēlaties. Vispirms dodieties uz tirgu un iegādājieties lietas, ko Jūs izmantojat visvairāk - gaļu, pienu, maizi, sieru, kafiju, tēju. Nepērciet saldumus, ja nu vienu, kas Jums patiešām patīk.

Tagad Jūs varat doties uz savu bankas kontu un novērtēt, cik naudas Jums ir palicis pāri pārējam mēnesim. Neatkarīgi no summas, atlieciet vismaz daļu no tās ikmēneša iekrājumiem. Summa nav svarīga, jo Jūs mācāt sev ierobežot tēriņus.

Atstājiet noteikto summu kontā visu laiku. Tagad Jums būs atliktā summa un vēl nedaudz. Šī papildus summa var tikt iztērēta izklaidēm ar draugiem, ja Jūs to vēlaties, bet arī tā Jums ir jātērē ar apdomu.

Tag(s) : #Nauda
Share this post
Repost0
To be informed of the latest articles, subscribe: